Четвер, 18.04.2024, 07:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Музична веселка
Головна » 2012 » Грудень » 15 » Районний конкурс "Вчитель року" в номінації "Музичне мистецтво"
01:30
Районний конкурс "Вчитель року" в номінації "Музичне мистецтво"
   14 грудня на базі Аполонівської школи відбувся районний конкурс "Вчитель року" в номінації "Музичне мистецтво". Учасниками його стали Гандрабурова Юлія Вікторівна, вчитель музичного мистецтва Солонянської СШ № 1 та Шаповал Наталія Вікторівна вчитель музичного мистецтва Башмачанської СШ.  В члени журі було запрошено Гринчук С.О. , методист відділу освіти; Бей М.П., вчитель музичного мистецтва Новопокровської СШ; Кузьменка В.М.- Березнуватівської СШ; Рудоманова Л.В.-Аполонівської СШ. Конкурсанти показали відкриті уроки, провели майстер-класи та позмагалися в знанні методики викладання фахового предмету, виконавши тести.
 Шаповал Н.В. показала відкритий урок на тему "Музика в кіномистецтві", який супроводжувався яскравою презентацією на тему "Різновиди мистецтва які об'єднує музика" та відеофрагментами:  фільм "Малюк" (1921 р. Режисер, виконавець главної ролі Ч.Чаплін) та "Звуки музики" (1965 р. Режисер Р.Уайз), з якого виконали пісню головних героїв під супровід фортепіано. Використавши методичний прийом "Пінг-понг" Наталія Вікторівна узагальнила та закріпила знання учнів по темі уроку.
 Під час майстер-класу "Урок-казка "Подорож хмаринки". Гра на дитячому ксилофоні" вчителька продемонструвала як можна ввести ноти за допомогою даного

музичного інструменту, використовуючи при цьому ілюстративний матеріал; при демонстрації методів та прийомів розучування нот конкурсантка залучила до гри членів журі.
  Гандрабурової Ю.В. розпочала свій   урок на тему "Музичний настрій зимових свят" під звуки акордеону.   Під час заняття вителька разом з дітьми повторили новорічні пісеньки та розучили нову- « Ой хто, хто Миколая любить» , проінсценували український народний танець-гру «Метелиця», під час якої дівчатка перетворилися на сніжинок, а один з  хлопчиків на вітер, він мав собі обирати сніжинку із хороводу і протанцювати з нею окремий танок. Кожен етап уроку  супроводжувався презентацією.
 Майстер-клас, який запропонувала Юлії Вікторівна на тему "Урок-театр" перетворив членів журі у різних персонажів:  Скрипічного Ключа, Мажора, Мінора, Принцесу, та переніс їх у Королівство Скрипічного Ключа. Так за допомогою такої незвичайної  форми проведення заняття діти вивчають такі  поняття як : скрипічний ключ, такти, тактові риски, мажор, мінор.

 Журі дуже складно було визначитися з переможцем, тому що кожна з учасниць - це творча та креативна особистість, талановитий вчитель музичного мистецтва, але все ж таки переможницею районного конкурсу "Вчитель року" в номінації "Музичне мистецтво" стала Гандрабурова Юлія Вікторівна, з чим ми її і вітаємо, і бажаємо зайняти призове місце і в обласному турі! Ознайомитись з критеріями оцінювання можна перейшовши по
цій ссилці 

 З матеріалами уроків, майстер-класів та презентацій кожної із учасниць конкурсу можна у відповідних розділах даного сайту.

Переглянути фотоматеріали конкурсу можна з закладці "Приємного перегляду"
Переглядів: 4317 | Додав: Гринчук | Теги: Учитель року | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Можна знайти...
Відео
Музика
Категорії розділу
Методичний портал

«Методичний портал»

Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 65
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz