П`ятниця, 19.04.2024, 06:27
Вітаю Вас Гість | RSS
Музична веселка
Головна » 2012 » Грудень » 28 » Умови та порядок проведення другого (обласного) туру щорічного конкурсу «Учитель року» у Дніпропетровській області у 2013 році
13:53
Умови та порядок проведення другого (обласного) туру щорічного конкурсу «Учитель року» у Дніпропетровській області у 2013 році

1. Умови проведення:

За результатами проведення першого туру щорічного конкурсу «Учитель року» у Дніпропетровській області (далі - Конкурс) переможці з кожної номінації, беруть участь у другому турі Конкурсу.

1.1. Для участі в другому  турі Конкурсу з кожної номінації необхідно надіслати до 10 січня 2013 року до Дніпропетровського ОІППО (ІІ поверх навчального корпусу, каб.204 (приймальня) комплект матеріалів зібраних в папку, а саме:

 електронне портфоліо конкурсанта (таблиця 1) на компакт-диску;

-        лист-представлення управління (відділу) освіти (обсяг – до 1 друк. сторінки);

-       висновок відповідного методичного кабінету (центру) про педагогічну та методичну діяльність учасника Конкурсу (обсяг - до 2 друк. сторінок).

-       особисту заяву учасника про участь у Конкурсі на ім'я голови оргкомітету, якою підтверджує згоду з умовами Конкурсу (написана власноруч);

-       анкету учасника Конкурсу,  обсяг - до 2 друк. сторінок (таблиця 2);

-       опис власного педагогічного досвіду з розв'язання проблеми, над якою працює вчитель; список використаної літератури (тип Microsoft Word, обсяг - до  5 друк. сторінок);

-       розробку уроків з повним дидактичним забезпеченням, що розкриває специфіку системи роботи вчителя над проблемою, сучасні підходи до вивчення відповідного навчального предмета (4-5 уроків в електронному варіанті: тип Microsoft Word);

-         розробку позакласного заходу за визначеною проблемою                        (в електронному варіанті: тип Microsoft Word);

-       фотографії (портрет та 2-3 сюжетні про педагогічну діяльність в електронному варіанті тип IPEG, розмір до 5 МБ);

-       перелік матеріалів, наданих на Конкурс, із зазначенням сторінок.

1.2. Документи, що зазначені п. 1.1.1. оформляються на паперових (крім розробок уроків та позакласних заходів) та електронних носіях. Матеріали на

паперових носіях, подаються в одному примірнику, а в електронному варіанті – на 1 компакт-диску із зазначенням номінації, прізвища, імені та по батькові учасника Конкурсу, а також місце роботи (повна назва, адреса, телефон закладу).  

1.3. Не підлягають розгляду матеріали, підготовлені з порушенням вимог щодо їх комплектності та оформлення, а також ті, що надійшли з порушенням термінів.

 

 

2. Порядок проведення Конкурсу:

2.1. Конкурс проводитиметься з 14 січня до 28 лютого 2013 року. Конкретні дати проведення першого та другого етапів обласного туру оргкомітети кожної номінації визначають самостійно і інформують регіони листами.

2.2. Конкурс проводиться у два етапи. Оцінювання завдань на кожному етапі здійснюється відповідно до орієнтовних критеріїв, що встановлюються оргкомітетами та відповідними журі Конкурсу.

2.3. На кожному етапі Конкурсу члени журі оцінюють роботу конкурсантів за визначеною бальною системою з урахуванням специфіки навчального предмета.

2.4. Підсумок першого та другого етапів Конкурсу є колегіальним рішенням журі, тому перегляду не підлягає. У разі виникнення конфліктних та суперечливих питань щодо результатів оцінювання конкурсних змагань роз’яснення учасникам надає голова журі або його заступник.

2.5. Результати проведення всіх етапів Конкурсу оформляються протоколами засідання журі, які підписує голова, відповідальний секретар та всі присутні члени журі. Після кожного конкурсного випробування першого та другого етапів Конкурсу результати оцінювання доводяться до відома конкурсантів в присутності всіх членів журі. Підсумки проведення Конкурсу розміщуються на веб-сайті Дніпропетровського ОІППО (www.doippo.dp.ua).

 

3. Порядок проведення першого (відбіркового) етапу Конкурсу:

3.1. На першому (відбірковому) етапі (далі І етап) Конкурсу члени журі розглядають (не оцінюючи) матеріали учасників, надіслані на Конкурс (орієнтовно  з 10 по 30 січня) та проводять конкурсні випробування (1-2 дні):

3.1.1. Робота з перевірки фахової майстерності та навичок використання інформаційно-комунікаційних технологій у практичній діяльності вчителя. Зміст, критерії оцінювання та тривалість виконання роботи визначає журі.

3.1.2. Співбесіда передбачає дискусію за досвідом роботи вчителя. Кількість запитань та критерії оцінювання визначає журі. Тривалість – до 10 хвилин.

3.2. Підбиття підсумків І етапу Конкурсу:

3.2.1. Підсумки І етапу підбиваються за загальною сумою балів усіх конкурсних випробувань з точністю до сотих. Після цього остаточний результат округлюється до цілого.

3.2.2. Якщо кількість балів набрана конкурсантами однакова, тоді до другого етапу (далі - ІІ етап) Конкурсу проходить конкурсант, у якого більша кількість балів за роботу з перевірки фахової майстерності;

3.2.3. За результатами конкурсних випробувань І етапу Конкурсу визначаються 10 конкурсантів, які набрали більшу кількість балів. Вони запрошуються до участі у ІІ етапі Конкурсу;

3.2.4. По завершенні випробувань І етапу Конкурсу набрані бали анулюються.

 

4. Порядок проведення другого (заключного) етапу Конкурсу:

4.1. На ІІ етапі Конкурсу конкурсанти проводять:

- майстер-клас «Я роблю це так», який є однією з форм презентації досягнень конкурсанта як педагога, де він виконує роль вчителя, розкриваючи методи своєї роботи та оригінальні ідеї. Тривалість – 15 хвилин. Критерії оцінювання визначає журі;

-  виконують творче завдання/практичну роботу (з огляду  на специфіку предмета), проводять урок в загальноосвітніх навчальних закладах, запропонованих організаторами Конкурсу, та роблять його самоаналіз.

4.1.1. Виконання творчого завдання передбачає розв’язання нестандартних психолого-педагогічних ситуацій/ виконання практичної роботи (залежить від специфіки предмету), що передбачає лабораторну роботу, розгорнутий конспект уроку, твір-есе тощо. Зміст, критерії оцінювання та тривалість виконання конкурсного завдання визначає журі.

4.1.2. Проведення уроків у загальноосвітніх навчальних закладах. Клас, тема уроку та час його проведення для усіх конкурсантів визначаються напередодні жеребкуванням у присутності журі та конкурсантів. Урок має бути  ілюстрацією представленого    досвіду    роботи    вчителя,    його    творчого    підходу   щодо

використання сучасних інноваційних технологій та здатності продукувати нові. Критерії оцінювання визначає журі.

4.1.3. Самоаналіз – це власний аналіз і оцінка уроку в цілому та окремих його етапів. Учасник аналізує хід уроку, результати своєї та учнівської діяльності на уроці, оцінює особливості та рівень підготовки учнів. Порівнює з уроками, які проводить у своїх класах, вказує на свої помилки та прорахунки. Члени журі можуть ставити питання для одержання додаткової інформації про результати діяльності вчителя та учнів на уроці. Критерії оцінювання визначає журі.

4.2. Підбиття підсумків ІІ етапу обласного туру Конкурсу:

4.2.1. Підсумки ІІ етапу підбиваються за загальною сумою балів усіх конкурсних випробувань з точністю до сотих. Після цього остаточний результат округлюється до цілого.

4.2.2. За результатами випробувань ІІ етапу Конкурсу визначаються переможець та два лауреати.

4.2.3. Переможцем Конкурсу в кожній номінації вважається його учасник, який набрав за результатами Конкурсу найбільшу кількість балів. У випадку однакової кількості балів перевага надається тому учаснику, який має вищий бал за проведений урок.

4.2.4. Лауреатами Конкурсу в кожній із номінацій вважаються учасники, які за результатами Конкурсу посіли наступні два перших місця після переможця.

4.3. Переможці та лауреати нагороджуються відповідно до чинного положення.

 

                Проректор ДОІППО                                        В.І. Кудирко

Умови та порядок  проведення другого (обласного) туру щорічного конкурсу «Учитель року» у Дніпропетровській області у 2013 році


Переглядів: 1012 | Додав: Гринчук | Теги: Учитель року | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Можна знайти...
Відео
Музика
Категорії розділу
Методичний портал

«Методичний портал»

Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 65
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz