Вівторок, 19.03.2024, 14:09
Вітаю Вас Гість | RSS
Музична веселка
Головна » 2014 » Лютий » 26 » Гра на скрипці стимулює розумовий розвиток дитини
20:39
Гра на скрипці стимулює розумовий розвиток дитини

Уроки гри на скрипці підуть дітям на користь навіть у тому випадку, якщо з них не вийде видатних музикантів.

Ці заняття, в цілому, роблять дітей розумнішими, з'ясували вчені.

Дослідники з Університету Конкордія в Монреалі виявили, що якщо дитина починає брати уроки гри на скрипці у віці 6-7 років, то це сприяє прискореному розвитку її моторних навичок. Причому навіть у тому випадку, якщо другого Давида Ойстраха з цього малюка не виросте. І чим довше тривають заняття, тим більш розумними такі діти бувають в наступні роки.

За розвиток моторних навиків відповідає та область мозку, яка контролює процеси руху і планування. Але дуже важливо віддати дитину на уроки гри на скрипці вчасно. Тільки в період між шостим і восьмим роком життя у нього з'являється те саме «вікно», в якому заняття музикою впливають на розвиток моторних навичок, що згодом і викликає довготривалі зміни в мозку.

«Гра на музичних інструментах вимагає вироблення бездоганною координації між руками, а також візуальними і слуховими подразниками, ― наголосив автор дослідження професор психології Вірджинія Пенхьюн. ― І чим раніше музикант почне тренування, тим міцніше буде цей зв'язок. Початок занять у віці до семи років швидше за все прискорить нормальний процес дозрівання зв'язків між моторними і сенсорними областями мозку, створюючи ту особливо міцну структуру, на основі якої і будуть вибудовуватися навички гри».

А ось ті ж самі старанні заняття на скрипці або фортепіано ніяк не збільшують шанси дитини стати видатним музикантом. Для цього мало володіти технікою, необхідні пристрасть, почуття стилю, ентузіазм, індивідуальність і ще безліч інших чинників.

Джерело: http://pedrada.com.ua

Переглядів: 1141 | Додав: Гринчук | Теги: Новини зі світу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник
Можна знайти...
Відео
Музика
Категорії розділу
Методичний портал

«Методичний портал»

Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 65
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz